TeraPlast a ajustat cheltuieli şi a renegociat contracte pentru a depăşi criza coronavirusului. Estimăm, pentru anul curent, rezultate similare cu cele din 2019, cu o profitabilitate îmbunătăţită

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.06.2020

 Grupul TeraPlast a avut în 2019 o cifră de afaceri consolidată de 973 mil. lei, în creştere cu 21% faţă de anul precedent. ♦ Profitul de 42 mil. lei a fost aproape dublu faţă de 2018. ♦ Grupul are 1.265 de angajaţi cumulat.

Grupul TeraPlast, care produce ma­teriale de construcţii, şi-a renegociat con­trac­tele cu partenerii pentru a depăşi difi­cul­tăţile aduse de pandemie şi a regândit cheltuielile de funcţionare.

„Costurile fixe sunt ajustate la volumele de business existente. Contractele cu fur­nizorii şi cele de chirie au fost rene­gociate şi au fost întărite procedurile de credit pentru a minimiza riscul de neîncasare. Totodată, costurile fixe au fost ajustate pentru a reduce impactul asupra profitabilităţii în scenariile de descreştere a vânzărilor“, spun reprezentanţii Tera­Plast într-un răspuns în vederea realizării anu­arului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2020.