Markus Braun, fostul CEO al Wirecard, a fost eliberat din custodia poliţiei germane. Executivul a fost arestat în baza unor suspiciuni de fraudă, după ce au dispărut 1,9 mld. euro din bilanţul companiei

Autor: Alex Ciutacu 24.06.2020

Markus Braun, fost CEO al procesatorului de plăţi electronice Wirecard, companie prezentă cu un birou în România şi la care a fost acţionar şi NN Pensii, a fost eliberat din custodia poliţiei germane, în contextul în care acesta a fost arestat în baza unor acuzaţii de manipulare a registrelor contabile şi a veniturilor companiei, potrivit Reuters.

Agenţia germană de ştiri dpa a scris că Braun a fost eliberat după ce a plătit cauţiunea stabilită la 5 milioane de euro, marţi.

O întrebare la care ASF şi Parlamentul ar trebui să afle răspunsul: Cum a ajuns NN Pensii să investească banii de pensie a peste 2 milioane de români în acţiunile Wirecard (nu mai erau acţiuni de cumpărat în România?), cea mai mare fraudă din Germania, cu un CEO arestat şi 2 mld. euro lipsă, şi mai ales cine este responsabil dacă s-au pierdut bani.

Braun a fost arestat după ce Wirecard a scos la iveală nereguli contabile care arată că lipsesc 1,9 miliarde de euro din bilanţul companiei. Procesatorul de plăţi electronice a declarat în legătură cu sumele lipsă că este posibil ca acestea să nu fi existat niciodată.