Teodorovici: Dacă înţeleg să îmi asum funcţia de preşedinte al PSD, îmi asum inclusiv istoria sa

Autor: Gabriel Pecheanu 24.06.2020

Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că preferă să fie un politician „rebel”, sincer şi liber de orice „sfori”, dar şi că dacă îşi va asuma funcţia de preşedinte al PSD, îşi va asuma şi istoria partidului, „cu bune şi cu rele”.

„Dacă înţeleg să îmi asum funcţia de preşedinte al PSD, înţeleg să-mi asum inclusiv istoria sa, cu bune şi cu rele, cu liderii, cu membrii, cu simpatizanţii săi, cu greşelile, dar mai ales, cu reuşitele care îi aparţin şi care au făcut, la un moment dat, ca România să conteze. (...) Eu am curajul de a mă prezenta oricând în faţa colegilor cu aceeaşi dorinţă şi convingere că România are nevoie de o altfel de politică sau de o politică altfel, o politică asumată, o politică a deciziilor, o politică ce nu se fundamentează pe înţelegeri transpartinice, ci strict pe interesul românilor şi al României De aceea, nu voi accepta niciodată să fiu acel tip de politician care să nu-şi asume funcţia sau care să prefere poziţia de mai vechi sau mai nou "mânuitor al sforilor politice". Prefer să fiu acel politician <rebel>, în sensul în care îmi permit să fiu sincer şi liber de orice <sfori>”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

El a spus că partidul nu ar trebui să rămână în opoziţie.

„Nu pot fi de acord cu ideea că PSD ar trebui să rămână în opoziţie, atât timp cât toţi membrii PSD – şi nu numai - suntem de acord că actuala conducere executivă <interimară> este dezastruoasă pentru ţară‼️ Nu putem rămâne în opoziţie doar pentru a capitaliza – eventual - politic”, a mai afirmat Teodorovici.

Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, a declarat marţi, ca răspuns la criticile adresate de Eugen Teodorovici actualei conduceri interimare a PSD, că acesta este un aventurier politic, preocupat să vâneze funcţii, „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului”.