Americanii care controlează Azur au vândut lacuri şi vopsele de 183 mil. lei în România în 2019, plus 14%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.06.2020

Exporturile reprezintă cea mai mare parte din business, potrivit celor mai recente date, Azur trimiţând produse către ţări precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Ungaria sau Albania.

Producătorul de lacuri şi vop­sele Azur din Timişoara, controlat de ame­ricanii de la ICC Industries, şi-a ma­jorat cifra de afaceri cu 14% în 2019 faţă de anul precedent, ceea ce a dus rezultatul la 183 de milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministe­ru­lui de Finanţe. A fost însă al doilea an de pierderi pentru Azur, care a avut astfel un rezultat negativ de peste 8 mi­lioane de lei. Numărul mediu de angajaţi a fost anul trecut 322, cu zece mai puţin decât cu un an în urmă.

Din portofoliul companiei fac parte, potrivit datelor de pe site-ul acesteia, atât produse decorative, cât şi produse pentru construcţii şi pentru industrie. Azur are o fabrică ce se în­tin­de pe o suprafaţă de 12 hectare în Timişoara. Acolo produce şi comercia­li­zează lacuri şi vopsele sub mai multe branduri, printre care Roua, Evrika, Edil, Qtek şi Natura.