Ion Bălan, un antreprenor care lucrează 2.000 de hectare de teren agricol, a investit într-o cramă în Dobrogea pentru a duce mai departe tradiţia familiei

Autor: Cristina Roşca 25.06.2020

Crama Hamangia produce anual 240.000-300.000 de litri de vin pe care îi vinde în 120 de restaurate şi baruri, în cele trei magazine proprii ale companiei, online şi în reţeaua Selgros. Mai mult, producătorul îşi va lista vinurile în curând în magazinele Carrefour.

Omul de afaceri Ion Bălan produce anual 400-450 de tone de struguri pe care îi vinifică apoi în crama proprie din podgoria Istria-Ba­badag din Do­brogea. Aici el deţine 45 de hec­tare cu viţă-de-vie şi Crama Haman­gia unde realizează vin începând din 2016. Businessul a fost fondat însă acum mai bine de un deceniu, via fiind re­plantată cu ajutorul fondurilor europene.

„Pasiunea pentru vie şi vin este o tra­diţie de familie întreruptă pentru o pe­ri­oa­dă de 30 de ani de colectivizarea din 1959. Eu re­pre­zint a treia generaţie ca­re prac­tică aceas­tă nobilă activitate şi am obli­gaţia morală de a o continua“, spu­ne an­tre­pre­norul.