Afacerile furnizorului de inputuri pentru agricultură Agrotex Satu Mare au crescut cu 27% în 2019, la peste 485 milioane de lei. Agrotex este membră a unui grup de firme din care mai fac parte Vestagrar, Nord Grain şi Agricola Tiream

Autor: Laurentiu Cotu 25.06.2020

Furnizorul de inputuri pentru agricultură Agrotex din Carei, judeţul Satu Mare, deţinut de Adrian Mircea Lăţa în ascoiere cu Florentina Lăţa şi Mirela Dana Savinescu, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 485 mil. lei (102,3 mil. euro), în creştere cu 27% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 27 mil. lei (5,7 mil. euro), mai mult cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, realizat cu un număr mediu de 109 angajaţi, conform datelor publice. Agrotex este membră a unui grup de firme din care mai fac parte Vestagrar, Nord Grain şi Agricola Tiream, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Agrotex se ocupă de comerţul cu in­pu­turi pentru agricultură: seminţe de grâu, porumb, floarea-soarelui, soia, ra­piţă, regulatori de creştere şi fertilizanţi fo­liari, tratamente sămânţă, adjuvanţi, pes­ticide şi insecticide de uz veterinar şi do­meniu public. Portofoliul companiei in­clude produse de la Azomures, Pioneer, DuPont, Monsanto, Bayer, Syngenta, BASF, Caussade, KWS, Adama, Timac Agro, Holland Farming, Limagrain, Nufarm sau Euralis.