Cinci întrebări cheie legate de programul IMM Invest: Ai fost respins de bancă? Mai ai două încercări. Băncile înscrise în program au respins peste 12.000 de cereri din partea IMM-urilor

Autor: Ramona Cornea 25.06.2020

La aproape două luni de la startul programului IMM Invest, 7.418 credite în valoare de 6,2 mld. lei au fost aprobate, jumătate din sumă mergând spre investiţii şi cealaltă jumătate fiind credite pentru capital de lucru, conform datelor furnizate de Fon­dul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), la cererea ZF. 

Finanţarea acestor IMM-uri va contribui la menţinerea a circa 800.000 locuri de muncă care vor crea un număr semnificativ de alte noi locuri de muncă, mai spun reprezentaţii Fondului.

De la demararea programului, în circa două luni, FNGCIMM a analizat 116.090 cereri de de înscriere. Aceste cereri nu reprezintă numărul de IMM-uri pentru că un IMM poate să revină în aplicaţie cu o nouă cerere de înscriere, dacă documentaţia nu este completă. Pe 23 iunie, 64.164 de între­prin­deri mici şi mijlocii erau înscrise în program. Băncile înscrise în program au respins până acum 12.390 de cereri din partea IMM-urilor. Reprezentanţii FNGCIMM spun că IMM-urile respinse pot alege altă bancă pentru finanţare şi că pot schimba maximum trei finanţatori.