Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti: Primul semestru al anului a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto

Autor: Ramona Cornea 25.06.2020

Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti (firma mama a grupului GIC Pitesti), afirmă că primul semestru din 2020 a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto, mai ales că industria era deja pe scădere la finalul anului 2020.

”Primul semestru al anului a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto pentru că industria deja suferise o scădere la finalul anului 2019. În contextul discuţiilor despre electrificarea autovehiculeler, pe piaţă a fost destul de mult zgomot. Astfel, la final de 2019 era deja o contracţie de 10% pe piaţa auto internaţională. Începutul de an a fost bun, trebuia să fie un an deosebit de bun”, a declarat Silviu Badea în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

Ce a mai declarat Silviu Badea:

·         Scăderea a început în martie, în aprilie era de 60%, iar în mai a fost pierdere totală, cu toţi angajaţii acasă.

·         Prognozele pe care le avem sunt moderat optimiste, nu vom ajunge prea curând la volumele acelea bune de la începutul anului.

·         În momentul de faţă mai suntem 1.700 de angajaţi, lucrăm doar patru zile din cinci, în speranţa că vom vedea o creştere a volumelor în septembrie.