Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi: Din 650 milioane de cutii de medicamente consumate într-un an în România, peste 100 milioane sunt produse local

Autor: Miruna Diaconu 25.06.2020

Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi, spune că România are un potenţial semnificativ în producerea de medicamente, dar e nevoie de o încurajare a producătorilor. În perioada crizei generate de pandemia COVID19, industria pharma a reuşit să se adapteze contextului şi să la dispoziţie medicamentele necesare în această perioadă.

“Ne-a surprins pe toţi amploarea pe care a luat-o pandemia. După T1, care a fost destul de bun, lunile care au urmat au fost luni de căderi, de măsuri luate pentru protejarea businessului şi a oamenilor, suntem optimişti în legătura cu perspectiva dar nu putem să ne izolăm de contextul internaţional. Industria pharma nu produce decât o mică parte din necesarul de medicamente, din 650 milioane de cutii de medicamente consumate într-un an în România, peste 100 milioane sunt produse local”, spune Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi, în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucatori din economie. Fabricat in Romania.