Wirecard şi-a depus cererea de intrare în insolvenţă. Pentru prima oară, o companie ale cărei acţiuni intră în structura indicelui DAX, aplică pentru intrarea în insolvenţă. Update: Suspendate pe fondul anunţului, acţiunile revin la tranzacţionare cu o prăbuşire de 70%

Autor: Liviu Popescu 25.06.2020

Update: Wirecard revine la tranzacţionare după anunţul cu privire la intrarea în insolvenţă. La ora 13:05 (ora României), acţiunile Wirecard se tranzacţionaeză la 3,7 euro, în prăbuşire cu aproape 70% faţă de şedinţa precedentă. Compania ajunge la o valoare de piaţă de doar 460 milioane de euro, faţă de 13 mld. euro săptămâna trecută.


Wirecard, procesator german de plăţi electronice, a anunţat joi că a depus cererea de intrare în insolvenţă la doar câteva zile după ce a dezvăluit că 1,9 miliarde de euro lipsesc din bilanţurile contabile şi la doar două zile după reţinerea fostului CEO pentru suspiciunea de fraudă contabilă.

Agenţia de presă Thomson Reuters notează că Wirecard devine astfel prima companie ale cărei acţiuni intră în structura indicelui principal DAX al bursei germane care aplică pentru intrarea în insolvenţă.

Acţiunile Wirecard au fost suspendate de la tranzacţionare la bursa de la Frankfurt la preţul de 10,7 euro. Miercurea trecută acestea se tranzacţionau la 104 euro pe unitate.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, avea la decembrie 2019 o investiţie de 130 mil. lei la Wirecard. NN Pensii a transmis astăzi că a vândut toate acţiunile la începutul lunii mai din 2020, dar nu a menţionat care a fost pierderea sau câştigul investiţiei.