Absolvenţii de gimnaziu din Bucureşti şi alte şase oraşe se pot pregăti pentru joburi în retail printr-un program de învăţământ dual derulat de Lidl

Autor: Roxana Rosu 25.06.2020

Absolvenţii de gimnaziu care doresc să lucreze în retail se pot înscrie în programul de învăţământ dual Şcoala de Carte şi Meserii lansat de Lidl, în perioadele 29 iunie – 06 iulie şi 22 – 24 iulie 2020.

Elevii de liceu vor fi pregătiţi pentru meseria de comerciant – vânzător. Anul acesta, 10 dintre absolvenţii promoţiei din 2017 care au finalizat stagiile de formare din cadrul programului vor face parte din echipa Lidl România.

Şcoala de Carte şi Meserii este un program de învăţământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care îmbină cunoştinţele teoretice cu cele practice.

Astfel, elevii din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara se pot înscrie la unul dintre liceele partenere, respectiv: Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Bucureşti, Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iaşi, Colegiul Economic „George Bariţiu” din Sibiu şi Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara.

Proiectul a fost înfiinţat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui Lidl şi alţi 4 parteneri oferă absolvenţilor de şcoală gimnazială din 6 oraşe din România posibilitatea de a alege, începând cu anul şcolar 2020-2021, o meserie în retail.

Şcoala de Carte şi Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a şi care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cursurile se desfăşoară pe parcursul a 3 ani.

Pe perioada şcolarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună şi de transport decontat şi masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl.

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competenţe recunoscut internaţional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de a se angaja în reţeaua de magazine Lidl.