Daniel Boaje, CEO-ul şi ac­ţio­narul minoritar al businessului McDonald’s în România, pleacă de la conducerea companiei după nouă ani de la instaurarea în funcţie. Mandatul va fi preluat de Paul Drăgan, actualul director general al operaţiunilor McDonald’s în Malta

Autor: Cristina Bellu 25.06.2020

Daniel Boaje, directorul general şi ac­ţio­narul minoritar al companiei Premier Restaurants, partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România, va pleca de la conducerea companiei, începând cu data de 1 iulie, mandatul urmând să fie preluat de Paul Drăgan, directorul general al operaţiunilor McDonald’s în  Malta.

În acelaşi timp, Peter Hili, în prezent business consultant pe piaţa din Malta, a fost promovat în funcţia de director general pentru McDonald’s în Malta, transmit oficialii grupului maltez Premier Capital, care deţine franciza McDonald’s pe şase pieţe din Europa printre care şi România.

“Actualul director general al operaţiunilor din Malta, Paul Drăgan, se va întoarce în Bucureşti pentru a prelua conducerea pieţei din România, unde compania operează 85 de restaurante. Acesta îl succede pe Daniel Boaje care părăseşte compania după o carieră de succes de peste 20 de ani la McDonald’s. Peter Hili, în prezent Business Consultant pe piaţa din Malta, a fost promovat în funcţia de director general pentru McDonald’s în Malta”.

Paul Drăgan, s-a alăturat echipei din Malta în 2018, pentru a conduce lanţul de nouă restaurante ale ţării. Anterior, el a ocupat poziţia de director de operaţiuni în România, începând cu 2011. Paul Drăgan şi-a început cariera la McDonald’s în România în 1995, ca manager trainee, ulterior devenind manager de restaurant. A fost numit Business Consultant cinci ani mai târziu, apoi Manager de Operaţiuni. De-a lungul carierei sale, Paul Drăgan a făcut parte din echipele McDonald’s din SUA şi Canada.

Peter Hili a absolvit Universitatea din Malta în 2016 cu o diplomă în relaţii internaţionale. A ocupat poziţia de Policy Officer la Ambasada Maltei din Washington DC, apoi s-a mutat în Canada, unde s-a alăturat echipei McDonald's din Ottawa. În anul următor, a fost numit managerul restaurantului McDonald's Bay Street din Malta. Peter Hili, fiul cel mare al preşedintelui Premier Capital, Melo Hili, a fost promovat în rolul de Business Consultant pentru McDonald’s Malta în 2019.

Daniel Boaje şi-a început cariera la McDonald's în 1994 ca manager trainee, iar din 2011 a fost numit director general al McDonald’s România.

Americanii de la McDonald’s operează businessul din România în sistem de franciză începând cu anul 2016, cele aproape 80 de restaurante fiind deţinute de grupul maltez Premier Capital (90%) şi de Daniel Boaje (10%). Premier Capital este partenerul americanilor şi în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. În 1995 însă gigantul a venit direct pe piaţa locală şi abia două decenii mai târziu a cedat operaţiunile unui francizat.