Surpriză. Daniel Boaje pleacă de la conducerea McDonald’s după aproape un deceniu şi îşi vinde pachetul de 10% din acţiuni. „Rămân aproape de industria HoReCa“

Ziarul Financiar 26.06.2020

Locul său este luat de un executiv român repatriat din Malta.

Executivul român Daniel Boaje pleacă din cadrul McDonald’s România, liderul pieţei de restaurante, după aproape un deceniu în care a condus businessul şi în care a mai mult decât dublat cifra de afaceri la 926 mil. lei anul trecut. În aceeaşi perioadă, 2011-2019, profitul a crescut de şapte ori la 123 mil. lei. „McDonald’s are o poziţie greu de bătut în piaţă. Las în urmă o companie solidă, am ales să plec după ce a trecut o perioadă grea în care însă am reuşit să las lucrurile în ordine“, spune el.

Boaje era şi acţionar minoritar în McDonald’s România cu 10% din acţiuni, restul fiind deţinute de grupul maltez Premier Capital. Executivul român face exit acum, pachetul fiind preluat de acţionarul majoritar ce deţine franciza pe mai multe pieţe. „Voi rămâne aproape de industria HoReCa pe care o cunosc atât de bine. Îmi place şi ideea de antreprenoriat“, spune el fără să ofere alte detalii.