ZF Live. Cornel Uţiu, PlantExtrakt: Avem planuri de investiţii pentru extinderea producţiei. Compania româno-germană PlantExtrakt a avut în 2019 o cifră de afaceri globală de 5 mil. euro

Autori: Robert Manea , Răzvan Botea 01.07.2020
Cornel Uţiu, directorul executiv al Plant­Extrakt, companie româno-germană care se ocupă cu fabricarea extractelor vege­tale şi produselor naturale, a spus în cadrul emi­siunii ZF Live că vânzarea produselor na­turiste pe piaţa românească se află pe o pantă ascendentă. Compania, care în 2018, ultimele date publice, a avut afaceri de 18 mil. lei, a înregistrat creşteri de 2 cifre în ultimii 2 ani.

„De câţiva ani există un trend pozitiv. Adresabilitatea către produsele naturale este ascendentă. Din 2017 creşterea vânzărilor este de două cifre anual. Avem planuri de investiţii pe 5 ani pentru o capacitate de producţie mai mare“, a spus Cornel Uţiu la ZF Live.

În 2019, compania româno- germană a dezvoltat un business de 5 mil. euro, iar în 2020 proiecţiile se îndreaptă spre o creştere de 2 cifre, ţinta fiind o creştere cu 20% faţă de anul precedent. Cornel Uţiu a mai spus că primul trimestru din 2020 a mers foarte bine, însă începând cu luna martie efectele pandemiei s-au văzut în finanţele companiei. Cu toate acestea, acum piaţa produselor naturiste a revenit pe un trend ascendent.