Cine ar mai fi pe listă pentru achiziţia CEZ România? Consorţiul românesc s-ar bate cu India Power Corporation, maghiarii de la MVM şi nemţii de la E.ON şi Allianz

Autor: Liviu Popescu 29.06.2020

♦ India Power Corporation, distribuitor de energie electrică, a discutat în 2019 cu privire la o eventuală achiziţie a CEZ Bulgaria ♦ Presa internaţională scria atunci despre o finală între indieni şi compania Eurohold pentru a achiziţiona CEZ Bulgaria ♦ Ulterior, Eurohold a avut câştig de cauză, dar tranzacţia a fost blocată de autorităţile bulgare.

Consorţiul românesc Hidroelec­trica-Electrica-Societatea de Adminis­trare a Participaţiilor în Energie (SAPE), care a anunţat oficial că intenţionează să achiziţioneze activele CEZ România, ar fi depus săptămâna trecută oferta, potrivit informaţiilor ZF.

Surse din piaţa de energie susţin că partea de distribuţie a CEZ România, cea de care ar fi interesată Electrica, este evaluată la aproximativ 500 de milioane de euro, cea de energia eoliană, de care s-ar arăta interesată Hidroelectrica, la circa 400-500 mil. euro, iar partea de furnizare la aproximativ 50 mil. euro.