Oamenii dau camera de hotel pe rulotă. „Avem mulţi clienţi noi care nu au mai mers cu o autorulotă niciodată“. Companiile care închiriază autorulote abia dacă mai au vreo maşină disponibilă pentru vara aceasta, multe dintre ele având vara plină de rezervări

Autor: Miruna Diaconu 29.06.2020

Obiceiurile de consum ale turiştilor se schimbă odată cu pandemia de COVID-19, iar autorulotele devin din ce în ce mai populare în rândul celor care doresc să îşi facă o vacanţă. Turiştii vor prefera vara aceasta vacanţa într-o rulotă în detrimentul unei camere de hotel, iar acest lucru se poate observa în cererea mai mare pentru autorulote faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Oamenii aleg să îşi facă mai mult vacanţele cu autorulotele decât să meargă la cazările clasice.  Aproape toţi clienţii de vara aceasta sunt noi, clienţi care nu au mai mers cu o autorulotă niciodată“, spune Andrei Drăgan Răduleţ de la Rulotescu, o companie de închiriat autorulote din Sibiu, care are două rulote a câte patru şi respectiv cinci locuri, care costă 100 de euro pentru o zi în sezonul de vârf. Compania nu mai are nicio rulotă disponibilă pentru vara aceasta şi aşteaptă o creştere semnificativă a cifrei de afaceri.