Airbus estimează o scădere de 40% la nivelul producţiei pentru următorii ani: Reducerile de personal ar putea afecta pâna la 20.000 de oameni

Autor: Alex Ciutacu 29.06.2020

Producţia de aeronave a Airbus ar putea fi cu 40% mai mică în următorii doi ani, faţă de planurile pre-criză, ceea ce ar putea genera reduceri de personal masive, a explicat Guillaume Faury, directorul executiv al companiei, citat de Reuters.

„Pentru următorii doi ani – 2020/2021 – ne asumăm că producţia şi livrările vor fi cu 40% sub nivelul planificat iniţial”, a declarat Guillaume Faury pentru cotidianul german Die Welt, susţinând că producţia va reveni la normal în 2025.

Până acum, compania Airbus a anunţat că va reduce producţia cu o treime, în medie.

Mai multe surse din industrie au declarat pentru agenţia de presă că o reducere cu 40% va duce la o reorganizare amplă a forţei de muncă în companie, pentru care Airbus va prezenta detaliile până la finalul lunii iulie.

Astfel, reducerile de personal ar putea cuprinde între 14.000 şi 20.000 de persoane, în funcţie de ţintele de producţie.

Sindicatele susţin că planurile ar putea fi stabilite chiar de miercuri, întrucât Airbus a cerut o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii angajaţilor.

Faury nu a discutat explicit despre restructurări, dar a lăsat să se înţeleagă că măsurile de restructurare aplicate până acum nu sunt destul de eficiente.

„Este o realitate dură, dar trebuie să luăm aceste decizii. Este despre o ajustare necesară la scăderea masivă înregistrată la nivelul producţiei. Este despre asigurarea viitorului companiei”, a declarat Faury pentru Die Welt.