Ştefan Surcel, investitor la Bursă: Aştept raportările financiare din toamnă să văd impactul real al lockdownului. Procentul cash-ului disponibil e mai mare acum

Autor: Tibi Oprea 30.06.2020

♦ Portofoliul lui Ştefan Surcel include şapte companii şi are o valoare de aproape 80.000 de euro.

Ştefan Surcel, investitor pe piaţa de capital, spune că în ultima lună a adoptat o strategie de investiţii mai precaută şi că aşteaptă să vadă cum vor arăta rapoartele financiare pe cel de-al doilea trimestru al anului pentru a-şi contura o direcţie mai clară de investiţii. El spune că procentul de cash disponibil în portofoliu este mai mare în această perioadă.

„Investiţia a rămas constantă în ultimele luni, undeva spre 80.000 de euro. În schimb, acum procentul

cash-ului disponibil e mai mare. Nu am ştiut în ultima lună pe ce parte a baricadei să mă poziţionez, dacă să fiu optimist sau pesimist. Am ales să abor­dez o manieră mai degrabă precaută. Aştept mai degrabă raportările finan­ciare din toamnă ca să văd impactul real al lockdownului, să văd câte companii sunt afectate şi câte îşi pot reveni. Strategia mea cred că şi pentru următoa­rele săptămâni va fi una de prudenţă. Cred că pe termen lung şi foarte lung, să zicem peste doi ani, lucrurile îşi vor reveni şi vom vedea o serie de rezultate pozitive“, spune Ştefan Surcel.