ZF Live. Claudiu Cazacu, consulting strategist, XTB România: Cele mai bune momente de cumpărare au fost în vârful scăderii burselor. În acest moment raportul risc/recompensă nu este unul fantastic

Autor: Răzvan Botea 04.07.2020

♦ Evoluţia indicelui BET va fi de plus/minus 15% în 2020, deci o volatilitate de circa 30%, dar nu neapărat simetrică.

Claudiu Cazacu, consulting strategist la XTB România, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că în acest moment raportul risc/recom­pensă pentru a investi la bursă nu este unul fantasti, cum a fost în vârful scăderilor bursiere din timpul pandemiei, de la jumătatea lunii martie.

„Pe temen scurt, raportul risc-recompensă cred că în prezent nu este fantastic de atractiv. Nu trebuie doar să scadă indicele, trebuie să avem şi aşteptări pozitive în viitor. Bursa din România nu reflectă în totalitate economia, cum aproape nicio bursă din lume nu o face. Bursa este una, economia reală este alta şi atunci trebuie să ne gândim cum vor merge sectoarele mai puternic reprezentate. Cred că în momentul în care vom vedea scăderi de una până la două cifre, nu mult peste 10%, lucrurile ar putea să fie mai interesante, dar trebui totuşi să ne uităm şi la situaţia din sănătate“, a spus el la ZF Live.