Israelienii de la Hagag vor să investească 20 mil. euro în restaurarea Palatului Ştirbey de pe Calea Victoriei. Dezvoltatorul a primit certificatul de urbanism

Autor: Bogdan Alecu 30.06.2020

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development a primit certificatul de urbanism în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţii privind restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii monument istoric Palatul Ştirbey.

Bugetul alocat pentru lucrările de recondiţionare a palatului şi reedificarea corpului anexă este de 20 de milioane de euro.

Oficialii companiei au subliniat că lucrările de restaurare a Pala­tului Ştirbey vor urma linia proiectelor H Victoriei 109 – proiectul de birouri, fostul sediu al Petrom de pe Calea Victoriei de lângă  şi proiectul rezidenţial H Victoriei 139, tot de pe Calea Victoriei.

Palatul Ştirbey se întinde pe o suprafaţă construită la sol de 776 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 2.933 de metri pătraţi, având un regim de înălţime de S plus P plus E plus M. Întreaga clădire va fi restaurată şi reconsolidată, inclusiv ele­mentele decorative exterioare. După rein­troducerea în circuitul public, interiorul clădirii va găzdui o galerie high-end pentru mărci premium cu renume internaţional, dar şi un spaţiu modern destinat unor eve­nimente culturale şi expunerii lucrărilor de artă semnate de artişti contemporani, români şi internaţionali, pe care dezvol­tatorul o va pune, cu titlu pro-bono, la dispoziţia acestora din urmă.