Luiza Naduh, Smiling Shoes: Am observat un val de apreciere pentru made in Romania. Oamenii încep să susţină businessurile locale, iar apoi efectul e în lanţ

Autor: Cristina Roşca 30.06.2020

 Într-o perioadă normală compania realizează în atelierul propriu de producţie de la Târgovişte 18-20 de perechi de pantofi pe zi, în funcţie de sezonalitate ♦ În contextul pandemiei producţia a scăzut la 12 perechi de încălţări ♦ Pantofii Smiling Shoes sunt vânduţi acum doar online după compania ce a închis showroomul fizic.

Familia Naduh, implicată în producţia de încălţăminte începând cu anii ‘90 şi ajunsă deja la a doua generaţie, a pariat pe online încă de la începuturi şi în contextul pandemiei s-au văzut efectele.

„Din fericire, noi încă de la început, din 1994, am avut showroom virtual şi un magazin online şi pe asta ne-am bazat foarte mult timp. Acum trei ani de zile am deschis showroomul fizic, mai mult ca o completare a experienţei online. Astfel, noi deja aveam businessul organizat pentru a gestiona etapa neprevăzută de pandemie“, spune Luiza Naduh, cea care alături de sora sa Corina Naduh duce mai departe businessul Smiling Shoes fondat de tatăl lor.

Compania a renunţat în această perioadă marcată de pandemia de COVID-19 la showroomul din Bucureşti pentru că nu s-a înţeles cu proprietarul. A fost o decizie luată cu sânge rece. Astfel, operaţiunile sunt din nou strict online.