ZF IT Generation. Start-up-ul Modex, fondat de trei români în 2017, a ajuns la o evaluare de 300 milioane dolari

Autor: Ioana Nita 30.06.2020

Start-up-ul Modex, fondat în 2017 de o echipă de trei români – Mihai Ivaşcu, Alin Iftemi şi Dragoş Răuţu, se află în plin proces de finalizare a unei noi runde de investiţii în valoare de 50 mil. dolari, condusă de Rothschild, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume. Noua rundă de finanţare plasează compania la o evaluare de 300 mil. dolari.

„Până în prezent am ridicat 15 milioane dolari, iar acum urmează să ridicăm o nouă rundă de investiţii condusă de cel mai mare investment bank de tehnologie din SUA – Rothschild. Runda este foarte mare, de 50 de milioane de dolari, şi va fi folosită exclusiv pentru creştere în SUA şi în Asia. Sperăm să o finalizăm în următoarele două săptămâni, suntem pe final acum. Este o rundă de investiţii care ne ajută foarte mult să scalăm şi să triplăm echipa în următorul an“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihai Ivaşcu, cofondator şi CEO al Modex. Proiectul Modex a început să prindă contur din 2017 ca parte din grupul de tehnologie M3 Holdings fondat la Londra.

Produsul dezvoltat de Modex a fost lansat în noiembrie anul trecut, iar până acum a start-up-ul a reuşit să atragă peste 100 de clienţi la nivel global.

Modex are în prezent clienţi din zona farmaceutică, bancară şi guvernamentală, atât din SUA cât şi din Europa, următoarea piaţă-ţintă fiind Asia.

Anul trecut, Modex a înregistrat o cifră de afaceri de până în 5 milioane de dolari, însă ţinta pentru 2020 este de a ajunge la 9 milioane dolari.

„Suntem aproape acolo, încercăm să depăşim acest nivel. Iar previziunile pentru 2021 în planul nostru oficial business sunt de a ajunge la 17 milioane dolari“, a punctat CEO-ul Modex.

În prezent, Modex are 82 de angajaţi full-time, iar împreună cu colaboratori şi cu partenerii implicaţi part-time, echipa numără 100 de persoane în total. Cea mai mare parte din echipă este în Bucureşti, iar sediul central este la Londra.