Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare ia un credit de 20 mil. lei de la BRD. Alexandru Griguţă, director financiar: Ne urmărim obiectivele de dezvoltare chiar şi în condiţii mai puţin favorabile

Autor: Cristina Bellu 30.06.2020

Aramis Invest, cel mai mare producător local de mobilă şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc conform datelor aferente anului 2018, a contractat un credit de 20 mil. lei de la BRD Groupe Société Générale, pentru capital de lucru.

”Privim viitorul cu încredere şi de aceea ne urmărim obiectivele de dezvoltare chiar şi în condiţii mai puţin favorabile”, transmite Alexandru Griguţă, directorul financiar al Aramis Invest.

La începutul acestui an, BRD a mai acordat producătorului de mobilă o finanţare de 54 mil. lei pentru investiţii extinderea şi dezvoltarea activităţilor de producţie.

”În această perioadă continuăm să fim alături de producătorii români, sprijinind repornirea economiei după perioada dificilă a epidemiei de Covid-19. Sprijinind companiile româneşti, contribuim la păstrarea locurilor de muncă şi la consolidarea economiei”, spune Yves Lallemand, Directorul General adjunct al BRD, coordonatorul activităţii de corporate banking.

Businessul Aramis Invest, controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, s-a majorat anul trecut cu 7% faţă de 2018. Astfel, conform cal­culelor făcute de ZF, cifra de afaceri a celui mai mare pro­ducător de mobilă de pe plan local s-a situat în 2019 la peste 1.142 mi­l. lei (circa 250 mil.euro).

Compania din Baia Mare a intrat în 2018 pentru prima dată în topul celor mai mari 50 de exportatori din economie, pe poziţia 49, fiind cel mai mare expor­tator cu capital românesc. În primele nouă luni din 2019, Aramis Invest s-a situat pe prima poziţie în topul celor mai mari expor­tatori controlaţi de antreprenori lo­cali.

Producţia de mobilă a companiei Aramis Invest din Baia Mare ajunge aproape inte­gral la export.