ZF Cei mai mari jucători din economie. Christina Verchere, CEO al OMVPetrom: În luna aprilie am văzut o scădere a cererii de 45% la benzină şi motorină, dar începând cu luna mai am văzut o scădere de doar 24%

Autor: Miruna Diaconu 01.07.2020

♦ OMV Petrom a avut o cifră de afaceri în 2019 de 19 miliarde lei, plus 11% faţă de anul anterior.

Christina Verchere, CEO al OMVPetrom, spune că industria petrolului a fost afectată semnificativ de criza generată de pandemia COVID-19, odată cu măsurile luate de către autorităţi cu privire la limitarea răspândirii virusului, iar cererea companiei a scăzut cu 45% în luna aprilie la combustibili, iar începând cu luna mai cererea îşi revine.

„Cererea a început să revină, dar această criză a însemnat pentru noi o dublă lovitură, pe de o parte scăderea preţului petrolului şi pe de altă parte declinul cererii. În luna aprilie am văzut o scădere a cererii de 45% la benzină şi motorină, dar începând cu luna mai am văzut o scădere de doar 24%. Anul acesta pentru industria noastră businessurile vor fi foarte afectate”, a spus Christina Verchere, CEO al OMVPetrom. Ea a fost speaker în cadrul videoconferinţei organizate de Ziarul Financiar- Cei mai mai jucători din economie. Fabricat în România.