Când cred IMM-urile că vor ieşi din criză: În medie, va lua între 6 luni şi un an şi jumătate pentru revenirea la cifra de afaceri anterioară. Mai mult de 74% dintre IMM-uri spun că cel puţin 90% dintre angajaţii companiei au revenit deja la locul de muncă

Autor: Ramona Cornea 05.07.2020

Întreprinderile mici şi mijlocii, considerate motorul economiei locale, cred că vor reveni la cifra de afaceri anterioară crizei în o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an şi jumătate, potrivit unui sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„În medie, va lua 6 luni pentru revenirea la cifra de afaceri, ba chiar 1 an sau 1 an şi jumătate. Foarte puţini antreprenori sunt la aceeaşi cifră de afaceri, cum era şi intuitiv“, a spus Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în cadrul unei conferinţe.

Astfel, circa 30% dintre IMM-uri spun că revenirea la cifra de afaceri anterioară se va realiza până la finalul anului 2020, circa 17% spun că sunt deja la acelaşi nivel al cifrei de afaceri ca în anul precedent, aproape 17% spun că revenirea se va realiza la mijlocul anului 2021, peste 15% spun că se vor întoarce la nivelul cifrei de afaceri anterior la finalul anului 2021, iar circa 8,19% dintre IMM-uri spun că revenirea nu se va întâmpla niciodată. Conform sondajului CNIPMMR, peste 74% dintre IMM-uri spun că cel puţin 90% din forţa de muncă a companiei este deja la locul de muncă, iar 5% dintre ele spun că forţa de muncă a companiei lor nu se va întoarce niciodată la locul de muncă în această proporţie.