Tim Wilkinson, C&W, Echinox: Ne aşteptăm la un vârf de activitate în a doua jumătate a anului în tranzacţii

Autor: Bogdan Alecu 01.07.2020

Prelungirea stării de alertă şi a restricţiilor şi dincolo de data de 1 iulie pe fondul înmulţirii cazurilor de Covid-19 nu va mai avea un efect puternic negativ asupra pieţei imobiliare locale, în condiţiile în care multe companii au ajuns deja la un echilibru.

„După o perioadă fără precedent în trimestrul al doilea, când piaţa de investiţii a fost foarte puţin activă, ne aşteptăm ca în trimestrele al treilea şi al patrulea să vedem o revenire semnificativă a activităţii tranzacţionale. Credem că volumele investiţionale pentru 2020 per ansamblu vor fi destul de încurajatoare, în comparaţie cu anii precedenţi şi luând în considerare «furtuna» prin care piaţa imobiliară a fost nevoită să treacă. Capitalul şi sursele de finanţare sunt încă disponibile în piaţă, din acest motiv vom vedea o creştere importantă a activităţii în a doua jumătate a anului“, a spus Tim Wilkinson, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Luna aceasta spre exemplu One United a mai semnat o nouă achiziţie a unei clădiri de birouri, cumpărând de la Conarg proiectul Office1, redenumit One Office Herăstrău, într-o tranzacţie evaluată la 15 mil. euro. Pe de altă parte, în primăvară, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, tranzacţia cu pachetul de birouri dintre NEPI-Rockcastle şi AFI, evaluată la peste 300 mil. euro, a picat.