DOCUMENT OFICIAL | Guvernul a prezentat, miercuri după-amiază, celebrul plan naţional de investiţii şi relansare economică care are ca obiectiv: ca în 2025, PIB/cap de locuitor, la paritatea de cumpărare standard, să ajungă la 87% din media UE 27

Autor: Robert Manea 01.07.2020

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban, cei care asigură acum guvernarea României au prezentat, miercuri după-amiază, pe pajiştea Clubului Diplomatic din nordul Capitalei, celebrul plan naţional de investiţii şi relansare economică, cu investiţii care depăşesc 100 miliarde de euro şi care ar trebui să reducă decalajul dintre România şi UE.

Programul este frumos prezentat într-un fişier de tip PDF, dar a produs reticenţă în piaţă, pentru că nimeni nu crede că poate fi realizat.

Partidele politice şi Guvernele s-au specializat în a prezenta planuri economice, dar care în realitate se îndeplinesc mult prea puţin.

Guvernul Orban nu a venit cu nimic nou, el preluând din programele anterioare proiectele legate de autostrăzi, căi ferate, reţeaua de gaze, spitale, etc.

Un asemenea program nu are un impact din punct de vedere a răspunderii guvernamentale, privind realizarea lui.

Aici regăsiţi ataşat documentul oficial privind planul naţional de investiţii şi relansare economică prezentat de Guvern.