Ford nu prelungeşte contractele pentru 200 de angajaţi recrutaţi pe o perioadă limitată. Americanii au ajuns la peste 6.600 de angajaţi la Craiova la începutul acestui an după o amplă campanie de recrutare în 2019

Autor: Bogdan Alecu 02.07.2020

Ford România nu va prelungi contractele de muncă încheiate pe o perioadă limitată de timp, în contextul în care piaţa auto de la nivel european continuă să se contracte din cauza pandemiei de coronavirus.

„Compania noastră revizuieşte cons­tant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a indus­triei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajaţi de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite. Din raţiuni de confi­denţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare“, au spus oficialii Ford România.

Americanii au ajuns la peste 6.600 de angajaţi la Craiova la începutul acestui an, după ce în 2019 au derulat o amplă cam­panie de recrutare prin care au angajat 1.700 de oameni.  Potrivit datelor din piaţă, contractele a 200 de angajaţi nu vor fi prelungite odată ce au ajuns la final.