Se prefigurează un nou lider în construcţii: italienii de la Astaldi s-au apropiat de 1 mld. lei cifră de afaceri, după o dublare a businessului în 2019. Constructorul are peste 1.000 de angajaţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 02.07.2020

♦ Astaldi lucrează, printre altele, la construirea metroului din Drumul Taberei, magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei – Eroilor 2, în asociere cu spaniolii de la FCC Construction.

Compania italiană Astaldi, care lucrează la metroul din Drumul Taberei, şi-a dublat cifra de afaceri din România în 2019 şi s-a apropiat vertiginos de pragul de 1 miliard de lei, după cum arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cu un rezultat de 985 de milioane de lei, Astaldi se prefigurează ca un nou lider pe piaţa locală a constructorilor, după ce Bog’art, liderul de anul trecut, şi-a redus businessul până la 621 mil. lei. Totuşi, mai există câteva companii din top zece care încă nu şi-au publicat bilanţurile la Ministerul de Finanţe.

Anul trecut, Astaldi a lucrat cu peste 1.000 de angajaţi, un număr record, iar profitul obţinut a fost de 53,1 milioane de lei.