Afacerile producătorului de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, au crescut cu 8% în S1/2020

Autor: Laurentiu Cotu 02.07.2020

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, a avut în primul semestru din acest an o creştere de 8% a cifrei de afaceri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi mizează pe un avans de peste 10% al afacerilor pentru anul în curs.

Compania a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 72,5 mil. lei (15,3 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior. PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare.

„Revenirea economică post pandemie va diferi mult de la o industrie la alta. Infrastructura energetică va fi unul din câştigătorii crizei datorită investiţiilor masive preconizate în statele Uniunii Europene, trend la care şi România se va alinia’’, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bumbuk, directorul general al companiei PGA Electric.