România are nevoie de câte o cooperativă agricolă în fiecare din cele 2.800 de comune. Agricultura este un domeniu de riscuri şi asocierea este calea de a le reduce

Autor: Florentina Niţu 05.07.2020

„Încurajăm asocierile între fermieri şi îi ajutăm să optimizeze costurile de transport şi ambalare, ceea ce se traduce într-un preţ la raft mai accesibil pentru clienţii noştri.“

România are nevoie de câte o cooperativă agricolă în fiecare comună din cele 2.860 câte sunt la nivel naţional, cooperative care să trimită producţia centralizată în supermarketuri, consideră Horaţiu Raicu, preşedintele cooperativei agricole de producţie şi desfacere Agrostar, ce reuneşte 18 producători de legume din satele Câmpurelu şi Colibaşi, din judeţul Giurgiu.

El vine din zona sindicală, iar iniţiativa sa de a înfiinţa o cooperativă agricolă s-a născut din dorinţa de a furniza pe pieţele româneşti legume la standarde înalte, demonstrând că micii producători pot ajunge în marile reţele de retail modern dacă îşi unesc forţele.