Descoperă România. Destinaţii altfel: De la poalele Tâmpei la Munţii Buzăului şi până pe Valea Prahovei, antreprenorii au deschis glampinguri pentru turiştii care vor experienţa statului la cort în condiţii de lux

Autor: Miruna Diaconu 03.07.2020

♦ Glampingul, noua modă în materie de campinguri, le oferă turiştilor ocazia să doarmă sub cerul liber în condiţii de lux.

Statul la cort sub cerul liber nu mai este de ajuns, campingul tradiţional s-a reinventat, iar turiştii care vor experienţa dormitului în cort, dar în condiţii de lux se pot caza într-un glamping. Criza generată de pandemia COVID19 care a impus necesitatea distanţării sociale va schimba obiceiurile de consum, iar un glamping poate fi destinaţia aleasă de mulţi turişti.

Pe Valea Prahovei, mai exact în Breaza, o familie de antreprenori şi-a deschis glampingul At Home, Yoga Retreat & Glamping în toamna anului trecut, care se adresează atât practicanţilor de yoga, cât şi doritorilor de activităţi în aer liber. Glampingul are o capacitate de 15 persoane care pot fi cazate în cele 5 corturi puse la dispoziţie, dar şi un spaţiu special destinat pentru cei care doresc să practice yoga. „Perioada preferată este sezonul cald şi pentru că noi oferim în mare parte experienţă outdoor.