Anca Damour, executive board member, Carrefour România: Cererea pentru produse bio creşte de la an la an, iar criza sanitară a creat şi mai multe aşteptări din partea consumatorilor. Carrefour România a dezvoltat Creştem România Bio, un program de conversie la agricultură ecologică, iar în momentul de faţă fac parte din acest program câteva sute de agricultori

Autor: Miruna Diaconu 03.07.2020

Anca Damour, executive board member al Carrefour România, spune că de la an la cererea pentru produsele bio a crescut, retailerul având o gamă de aproape 1.000 de produse bio. Totodată, criza generată de pandemia COVID-19 a creat şi mai multe aşteptări din partea consumatorilor cu privire la produsele pe care le consumă.

„Există câteva bariere în intrarea la conversia la bio şi ne-am gândit să cream un program pentru fermierii care vor să treacă la agricultura ecologică. Am creat primul program de conversie ecologică pentru fermierii care vor să treacă la agricultura ecologică. Am lansat anul trecut acest program şi au fost peste 200 de producători români înscrişi dintre care 70 au obţinut certificări, trebuie să îndeplinească anumite condiţii referitoare la teren, suprafeţe şi anumite condiţii tehnice. Anul acesta au fost peste 400 de agricultori înscrişi“, spune Anca Damour despre programul Creştem România Bio.