ZF 15 minute cu un antreprenor. Carmen Pavel, J’Info Tours: În S1/2020 vom avea prima pierdere din cei 30 de ani de activitate. Am trecut prin criza valutară şi cea din 2009, dar mereu am fost pe plus

Autor: Cristina Roşca 06.07.2020

♦ J’Info Tours este una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţă, cu afaceri de circa 6,3 mil. euro în 2018, ultimul an pentru care există date ♦ Circa 65% din business erau aduse de turismul de business, iar restul de leisure ♦ În contextul actual estimările pentru 2020 sunt greu de realizat, abia în a doua parte a anului, poate în toamnă, să se mai cristalizeze direcţia de mers şi evoluţia industriei.

Pandemia de Covid-19 a blocat industria turismului încă din martie-aprilie şi deşi acum se vede o uşoară dezmorţire, lucrurile sunt departe de a se întoarce la normal.

„Ne auzim în plin sezon care însă, din păcate, nu prea e plin. Anul acesta e pentru noi o experienţă cu totul inedită. Suntem la momentul bilanţurilor, anul acesta sunt 30 de ani de când firma J’Info Tours s-a lansat pe piaţă, mai întâi ca întreprindere mică, iar apoi trecând la forma juridică de SRL în 1991, după legea societăţilor comerciale“, spune Carmen Pavel, cofondatoarea J’Info Tours.