ZF Live. Roxana Mircea, managing partner, REI Finance Advisors: Antreprenorii români trebuie să se educe mai mult, puţini alocă timp şi bani pentru educaţie, de aceea puţine companii apelează la fonduri europene

Autor: Miruna Diaconu 08.07.2020

♦ Compania de consultanţă REI Finance Advisors se ocupă de servicii pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat destinate companiilor cu activitate pe piaţa din România.

Roxana Mircea, managing partner, REI Finance Advisors, companie de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene, spune că unul dintre motivele pentru care puţine companii apelează la finanţarea prin fonduri europene este educaţia antrepre­norială insuficientă.

„Antreprenorii, în general, trebuie să se educe mult mai mult, sunt destul de puţini antreprenori care alocă timp şi buget pentru educaţie, pentru traininguri şi formare. Un al doilea element pentru care puţine companii au apelat la fonduri europene ar fi că întotdeauna a existat scepticism cu privire la finanţarea prin fondurile europene, dar în ultimii ani lucrurile au devenit mult mai transparente“, spune Roxana Mircea,  managing partner, REI Finance Advisors, în cadrul emisiunii de business ZF Live.