Radu Tănase, cofondator al Calif: În 2020 am restructurat reţeaua de restaurante la jumătate, dar vom continua expansiunea. Stradalul ar putea ieşi câştigător

Autor: Cristina Roşca 07.07.2020

♦ Lanţul de restaurante cu servire rapidă mai numără astăzi şase localuri şi un cloud kitchen, mai exact o bucătărie destinată livrărilor ♦ La 1 ianuarie 2020 reţeaua avea 11 localuri, însă între timp au fost închise patru unităţi în malluri şi un restaurant stradal ♦ Cifra de afaceri a Calif a fost de 31 mil. lei în 2019, însă ea este aşteptată să scadă la jumătate în acest an pe fondul pandemiei şi al restructurării reţelei.

Radu Tănase, cofondator al lanţului de restaurante Calif, spune că industria HoReCa trece printr-o perioadă ex­trem de grea şi continuarea men­ţi­nerii restricţiilor pentru funcţionarea loc­a­lurilor la interior ar putea duce la dispariţia a până la jumătate dintre actorii domeniului.

„E un moment dificil pentru întreaga industrie şi sperăm să scăpăm cât mai repede, dar pare că lucrurile trenează. Situaţia în care suntem noi, lanţul de restaurante Calif, nu e una deloc plăcută, dar cumva datorită specificului nostru (servire rapidă - n.red.), vom ieşi mai puţin şifonaţi chiar dacă vânzările au scăzut dramatic. Spre exemplu, noi avem localuri stradale unde putem servi clienţii în regim to go. Pe noi ne-a ajutat şi că am putut livra din aceste unităţi“, spune antreprenorul.