Globalworth: Cererea de spaţiu din partea companiilor a crescut de la 10 mp la 20 mp per angajat. În ultimii ani, trendul a fost de open-space, acum toată atenţia se concentrează pe distanţarea fizică dintre colegi

Autor: Roxana Rosu 07.07.2020

Companiile au început să crească spaţiul alocat pentru fiecare angajat la birou, cererea crescând la o medie de 20 mp per angajat faţă de 10 mp înainte de pandemie, pentru a putea respecta regulile de distanţare socială odată cu revenirea angajaţilor în clădirile de birouri.

Astfel, dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open-space, acum toată atenţia se concentrează pe distanţarea fizică dintre colegi, arată datele dezvoltatorului imobiliar GLobalworth.  

Noile planuri de amenajare au condus la creşterea cererii de spaţiu de la 10 la 20 m² per angajat, ceea e permite modificarea layout-urilor spaţiilor de birouri, regândirea zonelor open-space, extinderea bucătăriilor, spaţiilor comune sau sălilor de întâlniri şi/sau mărirea spaţiilor dintre birouri.

“Tranzacţiile din ultimele 3 luni confirmă parteneriatul puternic pe care Globalworth îl are cu companiile chiriaşe. Nu doar că au fost prelungite contractele de închiriere pentru suprafeţele actuale, ci am primit numeroase cereri de creştere a suprafeţelor, astfel încât locul de muncă să fie unul cât mai sigur cu putinţă. Experienţa de a trece printr-o pandemie a avut şi va avea un mare impact în modul nostru de a trăi şi de a lucra, de aceea echipa de leasing a venit cu soluţii adaptate pentru a răspunde nevoilor curente”, a declarat Ema Iftimie, Head of Leasing Globalworth România.