Se întâmplă din nou: unul dintre cele mai mari oraşe intră în carantină totală pentru 6 săptămâni, după ce numărul infecţiilor de coronavirus a decolat

Autor: Alex Ciutacu 11.07.2020

Melbourne, al doilea cel mai mare oraş din Australia, se închide total pentru o perioadă de şase săptămâni, întrucât numărul de cazuri în creştere ar putea declanşa valul doi al pandemiei, potrivit Bloomberg.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a anunţat că izolarea începe de miercuri, ceea ce înseamnă că locuitorii din Melbourne trebuie să stea acasă şi să părăsească locuinţa doar pentru muncă, servicii esenţiale, tratamente medicale sau şcoală – ceea ce reprezintă o întoarcere la restricţiile ridicate în urmă cu câteva săptămâni.

Statul a înregistrat 191 de cazuri peste noapte, reprezentând cel mai mare număr de cazuri noi într-o zi de la începutul crizei. Virusul s-a răspândit în vecinătăţile oraşului Melbourne, ceea ce a dus la un nivel de transmitere comunitară nemaiîntâlnit în Australia.

„Ne confruntăm cu un număr foarte ridicat de cazuri noi. (...) este imposibil să oprim răspândirea virusului fără eforturi semnificative”, a declarat premierul Daniel Andrews, în faţa jurnaliştilor.

Noile măsuri de izolare totală îi strică planurile premierului Australiei, Scott Morrison, care ţintea relaxarea restricţiilor şi deschiderea completă a graniţelor până la finalul lunii iulie, în contextul în care economia are nevoie de o revitalizare.

Posibilitatea ca virusul să se răspândească în continuare în statul Victoria adânceşte prima recesiune cu care s-a confruntat naţiunea în ultimele trei decenii.