Previziunile Bruxelles-ului s-au înrăutăţit: Economia UE va suferi o cădere record de 8,3% în 2020, faţă de o estimare anterioară de minus 7,4%

Autor: Alex Ciutacu 07.07.2020

Comisia Europeană şi-a înrăutăţit estimările de creştere economică pentru Uniunea Europeană în 2020, avertizând că blocul economic va înregistra o recesiune „semnificativ” mai adâncă decât era previzionat anterior, în contextul în care restricţiile s-au prelungit în mai multe ţări pentru a opri răspândirea virusului, potrivit FT.

În primele estimări revizuite din ultimele două luni, Bruxelles-ul a notat că PIB-ul Uniunii Europene va suferi o cădere record de 8,3% în acest an, faţă de o estimare anterioară de minus 7,4%.

Mai mult, Comisia Europeană a revizuit şi forţa revenirii economice din 2021, întrucât se aşteaptă la o creştere de 5,8%, faţă de o estimare anterioară de 6,1%.

Braţul executiv al Uniunii Europene a explicat că cifrele s-au înrăutăţit în contextul în care ridicarea restricţiilor se produce mai lent decât se aştepta la începutul pandemiei.