ZF Live. Ionuţ Simion, preşedinte al AmCham România, country managing partner al PwC România. În niciun caz nu se poate pune problema că România nu este atractivă pentru investiţii. Problema cea mai mare pentru noi este legată de încredere

Autor: Miruna Diaconu 09.07.2020

AmCham a realizat un sondaj din care a reieşit că 50% dintre companiile participante se aşteaptă la o scădere a veniturilor la finalul anului.

Ionuţ Simion, preşedintele Amcham România - Camera de Comerţ Americană - şi country managing partner al PwC România spune că unul dintre avantajele competitive ale României în ceea ce priveşte atragerea de noi investiţii este, în primul rând, apartenenţa României la Uniunea Europeană, piaţa din România fiind al doilea cel mai mare avantaj.

“În niciun caz nu se poate pune problema că România nu este atractivă pentru investiţii, studiul nostru arată că unul dintre avantajele competitive ale României reprezintă mărimea pieţei. Anul trecut era pe primul loc, urmat de apartenenţa la UE, acum apartenenţa la UE reprezintă principalul avantaj competitiv, urmat de piaţa din România. Piaţa din România are aproape 20 mil. locuitori, oricine vrea să vina să îşi dezvolte o afacere pentru că are suficient de multă scalare ca să poată să permită obţinerea unor profituri bune, cred că indiferent de ce se va întâmpla, România va fi o destinaţie a investiţiilor”, spune Ionuţ Simion, preşedintele Amcham România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.