Ministerul Finanţelor a atras 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe într-o emisiune de obligaţiuni structurată pe 10 ani şi pe 30 de ani. Investitorii au introdus ordine de peste 7,3 mld. dolari

Autor: Liviu Popescu 07.07.2020

Ministerul Finanţelor, condus de Florin Cîţu, a atras astăzi 3,3 miliarde de dolari de pe pieţele externe într-o emisiune de obligaţiuni denominată în monedă americană şi structurată pe două tranşe, 10 ani respectiv 30 de ani.

Pentru prima tranşă, cea pe 10 ani, Ministerul Finanţelor a atras 1,3 miliarde de dolari la o dobânda formată din nivelul midswap plus 240 puncte de bază. Investitorii au introdus ordine de 2,9 miliarde de dolari.

Pentru tranşa cu maturitatea de 30 de ani, Ministerul Finanţelor a atras 2 miliarde de dolari la o dobândă fixă de 4% pe an. Investitorii au plasat ordine de 4,4 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg.

Aceasta este prima emisiune de bonduri de pe pieţele internaţionale după decizia agenţiei de rating S&P de la începutul lunii iunie prin care a menţinut ratingul României. Aceasta este o finanţare denominată în dolari. Spre comparaţie pe 18 mai 2020 Ministerul Finanţelor s-a împrumutat în euro de pe pieţele internaţionale.