Record pe piaţa muncii: Peste 1,2 milioane de aplicări pentru diferite joburi au fost înregistrate în iunie, cu 35% peste iunie 2019. Mai mult de jumătate din cereri sunt în Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 08.07.2020

Numărul de aplicări pentru un nou job a atins un record în luna iunie, cu peste 1,2 milioane cereri depuse pe platforma eJobs, cu 20% peste nivelul din luna mai a acestui an şi cu 35% peste nivelul atins în luna iunie a anului trecut.

„În luna mai, atunci când am ieşit din starea de urgenţă şi companiile au reînceput să angajeze, ne aşteptam la o explozie a numărului de aplicări, mai ales în condiţiile în care, într-un timp foarte scurt, aproxi­mativ 500.000 de români au rămas fără job. Cu toate acestea, dorinţa puternică a românilor de a-şi schimba locul de muncă s-a văzut şi în iunie, ba chiar mult mai pronunţat decât în luna anterioară şi am ajuns la cel mai mare număr de aplicări din istoria eJobs – 1,2 milioane. Din fericire, şi numărul de joburi a crescut semnificativ în iunie, cu un plus de 35.000 faţă de luna precedentă“, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.