După ce a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a început să se trateze cu hidroxiclorochină, un medicament despre care OMS a spus că este periculos şi total ineficient

Autor: Eduard Ivanovici 08.07.2020

Marţi, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, urmând să declare că se tratează cu hidroxiclorochină, un medicament anti-malarie care a fost descris de OMS drept „nesigur şi ineficient”, potrivit Business Insider.

Hidroxiclorochina a fost interzisă în Franţa şi a fost respinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru că nu a reuşit să reducă mortalitatea în rândul bolnavilor. De altfel, tratamentul nu a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA).

Problema principala cu hidroxiclorochina este medicamentul funcţionează doar în laborator şi nu are acelaşi efect asupra unui corp uman, putând să genereze o serie de efecte secundare severe.

Până în prezent, preşedintele Bolsonaro a numit boala provocată de coronavirus „o simplă răceală”, continuând să subestimeze în mod repetat gravitatea situaţiei.

Miercuri, 8 iulie, Brazilia a raportat 1,7 milioane de cazuri cu COVID-19 şi aproape 67.000 de decese, fiind astfel a doua cea mai afectată ţară după Statele Unite.