Adina Plopeanu, hotelul Privo din Târgu-Mureş: Ne gândim să mergem la Cluj-Napoca. Avem un proiect în derulare şi sperăm ca în 2-3 ani să-l putem concretiza

Autor: Cristina Roşca 09.07.2020

♦ Complexul hotelier Privo din Târgu-Mureş a fost deschis acum circa şapte ani, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro ♦ Ansamblul este format dintr-un hotel cu design modern, o vilă în stil art nouveau cu o istorie de peste un secol şi un restaurant de fine-dining ♦ Privo are în total 46 de camere.

Pandemia de COVID-19 a afectat puternic industria HoReCa în ansamblul său, acest sector fiind printre cele mai lovite după cum spune şi Adina Plopeanu, director general şi acţionar în cadrul com­ple­xului Privo din Târgu-Mureş, pe care îl deţine împreună cu soţul său. 

Efectele s-au văzut şi în businessul companiei care se aşteaptă la o scădere a gradului me­diu de ocupare de la 70% anul trecut, la 30-35% în 2020.

„Toate domeniile au fost afectate de actuala pandemie într-o oarecare măsură, însă domeniul hotelier a fost lovit puternic şi cel mai tare suferă seg­mentul F&B (food&beverage, mân­care şi băutură - n.red.) care şi acum funcţionează doar parţial. Noi avem un res­taurant cu două terase la hotel, însă e greu să îi serveşti pe clienţi la stan­dardele anterioare din cauza tuturor limitelor şi restricţiilor impuse“, a povestit Adina Plopeanu în timpul emisiunii ZF 15 mi­nute cu un antreprenor.