Producătorul de lactate Tudia din Suceava, controlat de soţii Cristian şi Brînduşa Mihai, se îndreaptă spre afaceri de 50 milioane de lei, cu 200 de angajaţi

Autor: Florentina Niţu 09.07.2020

♦ În fabrica de lactate Tudia este procesată zilnic o cantitate de 60 de tone de lapte, furnizat de câteva sute de producători medii din zonă, dar şi adunat de la centre de colectare, unde îşi duc producţia peste 2.000 de gospodari.

Businessul Tudia, o companie ce produce lactate şi brânzeturi în judeţul Suceava de peste două decenii, controlat de soţii Cristian şi Brînduşa Mihai, se în­dreaptă spre afa­ceri de 50 mil. lei, cu 200 de an­gajaţi. Anul trecut, firma a înregistrat venituri de 45 de mil. lei, în creştere cu 13% faţă de anul 2018 şi un profit de aproape 1 mil. lei, la jumătate faţă de anul anterior, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

Fabrica companiei se află în localitatea Grămeşti, aproape de râul Siret, la 50 de kilometri de Suceava. Afacerea de familie pornită de cei doi moldoveni se luptă cot la cot cu marii jucători internaţionali din domeniu şi se încapăţânează să crească de la an la an.