Producătorul român Antibiotice Iaşi va livra spitalelor din SUA şi Marea Britanie două medicamente folosite în tratamentul COVID19, după ce a câştigat licitaţiile organizate în cele două ţări

Autor: Roxana Rosu 09.07.2020

 

Producătorul român Antibiotice Iaşi a intrat pe pieţele din SUA şi Marea Britanie cu noi medicamente folosite în tratamentul COVID19, după ce a câştigat licitaţiile organizate de sistemele de sănătate din cele două ţări.

Compania a făcut la începutul lunii iulie primele livrări pentru cele două medicamente antiinfecţioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie si SUA. În total 2,5 milioane de flacoane vor fi livrate până la finalul anului 2020. 

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente şi în alte sisteme de sănătate internaţionale precum Serbia, Vietam şi Republica Moldova.

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reusit in aceasta perioada dificila pentru noi toti, cu multe restrictii, sa punem la dispozitie tratamente asociative Covid -19 atat pe piata interna cat si pe pietele internationale. Livrarile s-au efectuat avand in vedere in primul rand acoperirea nevoii de medicamente antiinfectioase pentru pacientii din România pe care ii tratam de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu, director Marketing si Vanzari Piata Internationala.

Intrarea pe piaţa britanică face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alturi de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. In SUA, compania este prezenta de peste 10 ani cu alte medicamente.

“Faptul ca Antibiotice a intrat in randul producatorilor acceptati de sistemele de sanatate din tari puternic reglementate si concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru ca reprezinta o recunoastere a calitatii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iasi si implicit o recunoastere a performantei industriei farmaceutice romanesti”.

In plus, producătorul român este deja inscris la licitaţiile pentru anul 2021. 

În 2019, producătorul de medicamente a înregistrat o cifră de afaceri de 390 milioane lei, un plus de aproape 7% faţă de anul anterior când a obţinut afaceri de 365 milioane lei.

Antibiotice Iaşi are 359 mil. lei capitalizare, iar compania este deţinută majoritar de stat, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni.