Operatorul de servicii medicale private Sanador a investit 3 mil. euro într-o platformă de chirurgie minim invazivă asistată robotic

Autor: Cristina Bellu 09.07.2020

Sanador, al patrulea operator privat din piaţa medicală, a inaugurat recent un sistem computerizat menit să eficientizeze şi să îmbunătăţească interventia chirurgului în sala de operaţie, în urma unei investiţii de aproximativ 3 mil. euro finanţată de BRD.

”Platforma oferă o extensie naturală a ochilor şi mâinilor medicului asupra pacientului în realizarea a numeroase proceduri chirurgicale”, explică Doris Andronescu, Director General, asociat unic şi fondator al companiei.

Tot cu finanţare de la BRD, Sanador a deschis un centru oncologic în septembrie 2018, investiţia totală ridicându-se la 20 milioane euro.

”Prin finanţarea unor astfel de investiţii, putem contribui la progresul medicinei din România. La BRD, ne reafirmăm angajamentul de a susţine economia, în special prin investiţiile în tehnologie de vârf”, transmite Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD Groupe Societe Generale, coordonatorul activităţii de corporate banking.

Spitalul clinic Sanador a fost inaugurat în 2011, avand o suprafaţă de 23.000 metri pătraţi, 413 paturi şi unsprezece săli de operaţie. Cu o dezvoltare continuă, exclusiv organică, Sanador are în prezent peste 1.600 de angajaţi şi peste 1.500 de medici colaboratori.

BRD - Groupe Société Générale este a treia mare bancă din România după valoarea activelor. BRD operează o reţea de 640 de unităţi şi are o poziţie de lider pe piaţa cardurilor, cu aprox. 2,43 milioane de carduri, 30.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul primului trimestru 2020, erau de 57,02 miliarde lei.