ZF Live. Branislav Bibic, managing director al Philip Morris România: Am investit jumătate de miliard de euro în modernizarea fabricii. O mare parte din produsele fabricate în Otopeni merg la export

Autor: Alexandra Cepăreanu 10.07.2020

♦ În cadrul Philip Morris România lucrează peste 870 de persoane, din care 300 de angajaţi sunt în fabrica din Otopeni.

Branislav Bibic, managing director în cadrul Philip Morris România, producătorul brandurilor de ţigarete Marlboro, LM şi Virginia Slims, dar şi al ţigaretelor cu potenţial de risc redus Heets, spune că pe fondul pandemiei de Covid-19 vânzările la produsele din tutun au scăzut, la bază stând mai mulţi factori.

„Piaţa de tutun a înregistrat scăderi pe perioada stării de urgenţă. Motivele pot fi multiple, poate oamenii fumează mai puţin când stau acasă cu familia, dar trebuie să vedem cât de rapidă va fi recuperarea”, a spus Branislav Bibic în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Lansat pe piaţa locală în urmă cu aproximativ cinci ani, dispozitivul IQOS, care funcţionează împreună cu ţigaretele cu potenţial redus de risc Heets, au adus profit companiei Philip Morris abia anul trecut. „Anul trecut, IQOS a început să fie un business profitabil pentru noi. Eram conştienţi că orice tehnologie nouă are nevoie de investiţii în primii ani, iar anul trecut am fost bucuroşi pentru că a fost primul an în care IQOS a fost pe profit, în ceea ce priveşte piaţa din România.”