ZF Live. Adriana Szekely, preşedinte al cooperativei agricole Timlactagro: „Asocierea este singura cale ca fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte. În cooperativă suntem scutiţi de impozite, cumpărăm inputuri mai ieftine şi vindem produsul finit mai scump.“

Autor: Florentina Niţu 13.07.2020

Zootehnia din România, o ramură deficitară în prezent, având în vedere datele statistice în scădere privind efectivele de animale, se poate dezvolta numai dacă fermierii cu până în 10-50 de capete de animale se asociază în cooperative agricole, consideră Adriana Szekely, preşedinte al cooperativei Timlactagro.

„Asocierea este singura cale ca fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte. În cooperativă dispunem de anumite facilităţi, suntem scutiţi de impozitele pe terenuri, pe imobile sau pe alte construcţii, putem să cumpărăm inputuri mai ieftine şi vindem produsul finit mai scump. În plus, de unul singur e greu să faci procesare, dar când sunt asociaţi mai mulţi fermieri care ştiu ce vor şi reuşesc să ajungă la aceeaşi masă, e mai uşor să treacă la procesare“, a spus Adriana Szekely în cadrul emisiunii de business ZF Live.