Medicul Carmen Mureşan, fondatoarea clinicii Cardiomed din Cluj, un business de 14 mil. lei: Au venit foarte mulţi pacienţi unde s-a văzut lipsa evaluărilor periodice pentru specialităţile de pneumologie, cardiologie, neurologie

Autor: Georgiana Mihalache 10.07.2020

♦ Cardiomed, specializată în domeniul cardiologiei, a fost înfiinţată în urmă cu un deceniu la Cluj de către medicul Carmen Mureşan ♦ Businessul a depăşit 14 mil. lei afaceri în 2019, în creştere cu 26%.

Cardiomed, clinică medicală din Cluj Napoca, înfiinţată în urmă cu 11 ani de către Carmen Mureşan a continuat să funcţioneze inclusiv în perioada stării de urgenţă, în care numărul de pacienţi a fost redus, iar încasările s-au diminuat cu până la 70%.

Odată cu ridicarea restricţiilor de internări şi consultaţii doar pentru urgenţe, după 15 mai, pacienţii au început să revină în clinică la un flux chiar mai mare faţă de anul trecut, spune fondatoarea clinicii.

„Lunile ianuarie şi februarie au fost foarte bune pentru noi. Pandemia ne-a dat un pic în jos,  în lunile martie şi mai s-a văzut 70% scădere la încasări, aprilie bineînţeles au fost mult mai puţini pacienţi. După 15 mai s-a văzut o relansare, sfârşitul lunii mai, iar iunie din nou a explodat, avem mulţi pacienţi la toate specialităţile, toţi doc­torii erau cu lista plină şi nu pot să spun că în final se va vedea foarte mult pe anul acesta perioada pandemiei”, a spus pentru ZF Carmen Mureşan.